Reparatii profesionale calculatoare, laptopuri service IT Braila

Service calculatoare reparatii laptop-uri retelistica Lan - Wlan instalari Windows Braila
                                       TELEFON CONTACT 0752-398.324


Reparatii profesionale calculatoare laptopuri in Braila - la domiciliul clientului Instalari Windows Braila
    SERVICE CALCULATOARE REPARATII LAPTOPURI INSTALARI WINDOWS BRAILA IMPRIMANTE ROUTERE
    TELEFON 0752-398.324

Sfaturi optimizare Windows

Opriti serviciile de care nu aveti nevoie

Inca un pas ar fi sa stabilim serviciile de care avem nevoie si de care nu avem nevoie. Exemplu: serviciul de acces WiFi care cu siguranta multi dintre voi nu aveti nevoie de el. Pentru a dezactiva unele servicii intrati in Startmenu search box sau RUn si scrieti services.msc. Pentru a dezactiva click dreapta pe serviciul dorit -> Proprietes si alegeti Startup type ca Manual.Intotdeauna setati serviciul pe MANUAL si nu-l dezactivati. Cand windowsul trebuie sa porneasca serviciul respectiv poate sa il porneasca usor pentru al folosi. Daca setati serviciul pe disable, windowsul nu il va putea porni si veti primi cateva mesaje de eroare.

Cateva servicii la care se poate renunta:

Application Experience
Computer Browser (If your computer is not connected to any network)
Desktop Window Manager Session Manager (If you don’t use Aero theme)
Diagnostic Policy Service
Distributed Link Tracking Client
IP Helper
Offline Files
Portable Device Enumerator Service
Print Spooler (If you don’t have Printer)
Protected Storage
Remote Registry (Always disable it for Security purposes)
Secondary Logon
Security Center
Server (If your computer is not connected to any network)
Tablet PC Input Service
TCP/IP NetBIOS Helper
Themes ( If you use Windows Classic theme)
Windows Error Reporting Service
Windows Media Center Service Launcher
Windows Search (If you don’t use Windows Search feature frequently)
Windows Time (If you don’t want to update system tray clock time using Internet)Primul lucru pe care il recomand ar fi stabilirea corecta a ordinii de boot.


Atunci cand incarca sistemul de operare, computerul pierde o perioada destul de mare de timp in momentul alegerii a mediului de boot.Pentru a pune oridinea de boot corecta trebuie sa intram in BIOS.  Reporniti calculatorul apoi tineti apasat tasta DELETE pentru a intra in BIOS. Acum in funtie de versiunea dvs de BIOS cautati BOOT DEVIDE PRIORITY si selectati ca prima optiune hard diskul pe care este instalat windowsul.
Renuntati la tema AERO

Daca intradevar vreti ca windowsul sa ruleze cat mai rapid va trebui sa renuntati la unele elemente care il fac mai atragator. Va recomand sa renuntati la efectele AERO CLICK DREAPTA pe desktop PERSONALIZE -> WINDOW COLOR si debifati ENABLE TRANSPARENCY .

Acum va recomand alegerea unei teme Basic and High Contrast.

Imaginea de fundal

Calculatoarele mai vechi care nu au prea multe resurse sunt incetinite de imaginea background de pe destkop.Daca aveti un sistem mai slab va recomand sa ilaturati imaginea de pe fundal.Click dreapta pe desktop PERSONALIZE -> DESKTOP BACKGROUND -> SOLID COLORS si alegeti culoarea preferata.

Ready Boost

Pentru acest pas vom avea nevoie de un stick USB. In cazul in care aveti un stick la indemana conectati-l la pc/laptop apoi intrati in My Computer.Click dreapta pe discul USB -> PROPRIETES -> READYBOOST si bifati Dedicate this device to Ready-Boost -> Apply.


Dupa ce ati dat click pe Apply veti observa ca stick’ul dvs. va fi plin, deoarece memoria este alocata sistemului:

Opriti modulele pe care nu le folositi

Intrati in Control Panel -> Programs -> Programs and Features -> Turn windows features on or off. Aici se va deschide o lista cu servicii din windows pe care probabil unii dintre voi nu le folositi cum ar fi ) indexing service , Internet Information Services , Telnet server , Windows virtual PC , Windows Gadget Platform pe care le puteti dezactiva debifandule.


Renuntati la sunetele de pornire

Inca un spor de performata il puteti obtine daca renuntati la sunetele de start.Intrati in Control Panel -> Hardware and Sound -> Sound . Aici mergeti la tabul sounds si realizati :


Activati suportul multicore

Cei care folosesc procesoare mai puternice -> multicore ( dualcore,quadcore) sunt oarecum dezavantajati la procesul de boot deoarece windows’ul nu activeaza suportul multicore. Trebuie sa activam manual acest suport. START -> scrieti msconfig apoi se va deschide o fereastra “System Configuration” . Aici mergem la tab’ul BOOT -> click pe Advanced Options si aici bifati Number of processors apoi alegeti numarul de nuclee pe care procesorul dvs. le detine (2,4,6).