Reparatii profesionale calculatoare, laptopuri service IT Braila

Service calculatoare reparatii laptop-uri retelistica Lan - Wlan instalari Windows Braila
                                       TELEFON CONTACT 0752-398.324


Un calculator / laptop achizitionat nu inseamna in cele mai multe cazuri ca este si functional. Pentru a-l face functional trebuiesc urmate mai multe etape:

 

1. Sa se instaleze un sistem de operare (Windows, Linux, Mac, etc).

 

Ce este sistemul de operare? Un ansamblu de functii, prioceduri si programe (utilitare) livrat sub forma unui Kit de instalare care asigura interfata intre utilizator si statia de lucru. Majoritatea sistemelor de operare nu sunt gratuite, ele trebuiesc achizitionate sub forma de licenta de la un vanzator de licente soft. Firma noastra va ofera si acest serviciu IT. Pentru detalii va rugam sa vizitati pagina noastra de vanzare licente software sau sa ne contactati.

 

2. Sa se instaleze driverele

 

O data instalat sistem de operare pe calculator / laptop trebuiesc instalate driverele. Ce sunt driverele? Acestea nu sunt altceva decat mici coduri de program ce permit sistemului de operare sa interactioneze cu componentele fizice (hardware) ale calculatorului / laptopului (placa de sunet, placa de retea, placa video, Bluetooth-ul, etc). Aceste driver se livrau inainte pe suport magnetic (CD / DVD). Mai nou driverele se livreaza din ce in ce mai putin astfel, ele putand fi descarcate de pe pagina de internet a producatorului. Dar ce ne facem daca nu avem instalat driverul placii de retea? Fara el nu putem naviga pe internet si in acest caz driverele trebuiesc descarcate prin intermediul altui calculator si copiate pe noul calculator.

 

3. Sa se instaleze un program antivirus

 

Ce este antivirusul? Antivirusul este un program specializat in protejarea calculatorului de virusi (programe malefice menite sa va strice calculatorul sau sa va copieze date, parole, informatii personale si multe altele). Pentru siguranta dumneavoastra si a calculatorului / laptopului dumneavoastra este neaparat necesara instalarea unui program antivirus. De asemenea programele antivirus sunt gratuite in totalitate, sunt gratuite cu titlu de testare o perioada de timp (de regula 30 de zile) sau trebuie achizitionata o licenta. Firma noastra va ofera si acest serviciu IT. Pentru detalii va rugam sa vizitati pagina noastra de vanzare licente software sau sa ne contactati.

 

4. Sa se faca update la sistemului de operare

 

De la data crearii kitului de instlare al sistemului de operare apar numeroare update-uri ale acestuia (repararea unor disfuntionalitati, optimizare, functionalitati, elemente noi de securitate, etc). Aceste update-uri trebuiesc instalate cat mai repede dupa aparitia lor.

 

5. Sa se instaleze o serie de aplicatii

 

In etapa urmatoare se instaleaza aplicatii. Ce sunt aplicatiile? Sunt programe utilitare care va ajuta in desfasurare activitatii. Cateva exemple:

 

Microsoft Office (utilitar de editare texte, tabele, prezentari, note, citirea emailurilor, etc)

VLC (utilitar (player) de vizualizare filme)

Codecuri (ajuta playerul sa citeasca divere formate video)

Arhivator (utilitar ce ajuta la comprimarea / decomprimarea datelor in vederea castigarii de spatiu – micsorarea dimensiunii fisierelor)

iTune, WinAmp (utilitare (playere) media – pentru ascultarea de melodii / videoclipuri / filme)

Skype, Yahoo Messenger, Google Talk (utilitare chat – socializare)

etc

6. Sa se faca optimizari

 

Ce sunt optimizarile? Sunt operatii de configurare menite sa va mareasca viteza de procesare a datelor de catre calculator / laptop.

 

Mai mult decat atat, este recomandata reinstalarea sistemului de operare o data pe an sau la doi ani, pentru performante notabile ale calculatorului / laptopului.

 

Exista mult mai multe etape. Noi am vrut doar sa va prezentam cateva dintre cele mai importante. Intreg procesul necesita cunostinte de specialitate si timp. Acesta din urma variaza in functie de configuratia calculatorului si poate fi intre cateva ore si o zi.

 

Instalarea unui sistem de operare devine necesara atunci cand achizitionati un laptop nou sau cand vreti sa inlocuiti sistemul de operare existent cu unul mai nou si mai performant. De asemenea este recomandat ca sistemul de operare sa fie reinstalat periodic pentru o buna functionare a calculatorului. Firma noastra ofera servicii complete de instalare sistem de operare. In cadrul acestor servicii este cuprinsa:

 

 

- Instalarea propriu-zisa a sistemului de operare

 

 

- Partitionarea mediilor de stocare

 

 

- Instalarea driverelor

 

 

- Instlarea codecurilor

 

 

- Instalarea de solutii anti-virus

 

 

- Instalare software utilitar

 

 

Inainte de a instala sistemul de operare o sa salvam toate datele de pe mediul de stocare asfel nu pierdeti nici o informatie in cadrul acestei operatiuni.

 

Va invitam si pe pagina noastra de facebook la adresa : https://www.facebook.com/reparatiicalculatoare.braila


view:  full / summary

Reparatii calculatoare Braila Service laptopuri Braila Instalari WIndows Braila

Posted by [email protected] on July 12, 2014 at 10:05 AM Comments comments (1)

Servicii IT: Mentenanta – Externalizare – Asistenta & Consultanta IT- Instalare – Configurare - WEB – SEO – Optimizare – Vanzare Licente Software – Devirusare – Administrare

 

Experienta  ofera garantia unei bune colaborari cu dumneavoastra in sectorul IT. In acelasi timp suntem siguri ca veti fi multumiti de serviciile si preturile pe care vi le ofer si ca veti apela cu incredere la noi de acum inainte in orice problema aveti din domeniul IT.

 

Servicii IT: Externalizare IT | Mentenanta IT | Outsourcing IT

 

 

Administrare calculatoare

Administrare calculatoare

Administrare statii de lucru (desktop / laptop) la sediul clientului

Administrare statii de lucru (desktop / laptop) prin conexiune de la distanta (remote)

Suport tehnic prin system de Ticket onLine

Depanare / Reparatii Software

Depanare / Reparatii Hardware

Mentenanta

 


Rss_feed